ppe we came to change

פרקטיקום - התמחות מעשית מובנית במסגרת הלימודים בפכ"מ

תלמידי מסלול פכ"מ יוכלו לשלב במסגרת התואר התמחות במקום עבודה לפי ההיצע והעדפות התלמיד. ההתמחות תיחשב כקורס בחירה ברמת שיעור מתקדם בשנה ג'. ניתן לבחור בין שתי תכניות ההתמחות הבאות:

התמחות מעשית במסגרת "תכנית המתמחים" (בשיתוף הדיקנאט) - ההתמחות מתקיימת במתכונת של 4 שעות שבועיות, למשך שנה, ומלווה בקורס אקדמי. ההתמחות הינה שנתית. התכנית פותחת דלת לעולם העבודה, מאפשרת נטוורקינג כבר במהלך התואר, סדנאות הכוונה לעולם התעסוקה (כתיבת קורות חיים, התנהלות בראיון עבודה ועוד), דינמיקה קבוצתית, ליווי של יועצת ארגונית, והמלצה כתובה ממקום ההתמחות. מקומות התמחות אפשריים: משרדי ממשלה שונים - למשל משרד האוצר, עיריות, מועצות, ועוד.

התמחות במסגרת "המשתלה" - מאפשרת התנסות מעשית בפיתוח מוצר או שירות חדשני. תוכלו לעבוד בצוות רב-תחומי, בליווי מנטורים, על מיזם מהשטח, ולייצר פתרון חדשני לבעיה חברתית-סביבתית בוערת. סטודנטים שישתתפו מרוויחים: ניסיון בעבודה עם צוות רב-תחומי, התנסות יזמית עם חונכות מקצועית מצד מנטורים מובילים בתעשייה, היכרות עם מתודולוגיות מקובלות בעולם היזמות, בעלות משותפת על הרעיון, נקודות זכות אקדמיות. לפרטים נוספים ניתן לפנות לאתר ה"משתלה" - מעבדת החדשנות בחיפה.

© תוכנית פכ"מ - תואר ראשון משולב בפילוסופיה, כלכלה ומדעי המדינה | בניין מדרגה, קומה 4 | אוניברסיטת חיפה | אבא חושי 199, חיפה